Kyberhyökkäyksien uudet trendit: cryptolockerit

Viime aikoina on uutisoitu, kuinka koko yritysverkko on lähtenyt saastumaan ja kaatumaan siihen kohdistetun hyökkäyksen jälkeen. Tai kuinka hyökkäys on kaatanut valtion pankkeja, lentokenttiä ja muita instituutioita. Tähän on syynä cryptolockerit – eli tietokoneen tiedostot kryptaava virus, joka leviää yritysten sisäverkkoja pitkin yritysten koneisiin ja palvelimiin. Monia tietysti huolettaa, onko mitään tehtävissä ja kuinka usein vastaavanlaisia hyökkäyksiä tulevaisuudessa tapahtuu. Haastattelimme meidän projektipäällikköämme, Teppo Pasosta, asian tiimoilta.

 

 

Teppo Pasosen mielestä kaksi tärkeää asiaa on pidettävä ajan tasalla, jotta pystyisi ennaltaehkäisemään kyberhyökkäyksiä: ”Ensinnäkin on äärimmäisen tärkeää, että kaikkien järjestelmien päivitykset ovat ajan tasalla ja toisekseen on pidettävä huolta henkilöstön säännöllisistä tietoturvakoulutuksista”. ”Jos hyökkäys on päässyt jo tapahtumaan, on tärkeää, että kaikesta tiedosta ja sovelluksista on otettu varmuuskopiot. Näin toiminta saadaan palautumaan mahdollisimman nopeasti ennalleen hyökkäyksen jälkeen”

 

 

Tälläkin hetkellä Somic tarjoaa IT-ylläpitoasiakkailleen viimeisimpiä tietoturvapäivityksiä, jotka minimoivat cryptovirusten leviämistä.

 

 

Ota yhteyttä
  • Piispantilankuja 6 a, 02240 Espoo
  • Pitkämäenkatu 11, 20250 Turku
  • Vaihde: 09 86773500
Asiakaspalvelu
Twiitit