Sähköinen dokumenttien hallinta

IDC:n tekemän tutkimuksen mukaan työntekijöillä menee jopa yli kolmasosa työajastaan niin kutsuttuun paperityöhön.

Tästä paperityöstä yli 80% on tänä päivänä edelleen digitaalisuuden ulkopuolella. Sen lisäksi, että turhat vanhanaikaiset työvaiheet syövät resursseja ja kasvattavat kustannuksia, tämän lisäksi monet tulostus sekä skannaus kerrat kuormittavat ympäristöä ja luontoa.

 

 

Väistämättäkin on selvää, että lähitulevaisuudessa edistykselliset tulostus- ja skannaussovellukset ovat syrjäyttäneet turhan paperityön. Nyt onkin korkea aika ottaa selvää nykyaikaisista sovelluksista ja ottaa dokumentinhallintaratkaisut helpottamaan yrityksen toimintoja jo tänään!

 

 

 

Helppoutta sovelluksien avulla

 

Adoben Document Cloud mahdollistaa kaikkien dokumenttien digitaalisen käsittelyn. Tämän avulla erilaiset paperiset dokumentit voidaan skannata esimerkiksi älypuhelimella ja muuttaa nämä digitaalisiksi tiedostoiksi. Skannatun dokumentin voi allekirjoittaa myös digitaalisesti, jolloin aikaa ja paperia säästyy myös vastaisuudessa.

 

Skannattuja dokumentteja voi helposti tallentaa ja jakaa verkossa sekä erilaisissa pilvipalveluissa.

 

 

Kysy lisää dokumentinhallinnasta suoraan Printti-asiantuntijaltamme, Jari Sirolalta puh: 040 3040561, tai jätä yhteydenottopyyntö!

 

 

 

Lue tästä myös, miten toteuttaa dokumenttien hallintaa!

 

 

 

Tulostusratkaisut

Ota yhteyttä
  • Piispantilankuja 6 a, 02240 Espoo
  • Pitkämäenkatu 11, 20250 Turku
  • Vaihde: 09 86773500
Asiakaspalvelu
Twiitit