HJK:n Antti-Jussi Väinölän haastattelu

Antti-Jussi Väinölä: jalkapallotaustasta

Antti-Jussi Väinölä

Antti-Jussi Väinölä /HJK

 

“Osallistuin ensimmäisiin ohjattuihin jalkapalloharjoituksiin vuonna 1966 taivaan sinen viljan keltaisessa Satakunnassa Euran kunnan Kauttuan kylän Pallokentällä. Siitä lähtien jalkapallo on ollut läsnä koko elämän kaaren ajan”, Antti-Jussi kertoo oman jalkapallouran alkutaipaleestaan. “Olen aktiivisesti pelannut 60-70 luvulla, sen jälkeen kouluttautunut valmentajaksi, toiminut valmentajana, joukkueen johtajana, seuran varapuheenjohtajana, seuran puheenjohtajana sekä lukuisissa alueellisissa ja valtakunnallisissa jalkapallon elimissä ja valiokunnissa”, Antti-Jussi kertoo. “Myös perheeni aikuiset lapset ovat aktiivisesti mukana jalkapallotoiminnassa”, Antti-Jussi kertoo miten koko perhe on saatu innostumaan jalkapallosta.

 

 

Miten päädyit HJK:lle töihin ja mitkä tehtävät kuuluvat työnkuvaasi?

 

“Varsinaisen päivätyöni tein puolustusvoimissa, josta jäin 30 vuoden työrupeaman jälkeen reserviin. HJK:n toimintaan tulin junioripuolelle mukaan 90-luvun lopussa omien lasten harrastusten kautta ja siitä se sydän jäi Klubiin. Toimin junioriorganisaation puheenjohtajana 7 vuotta”, Antti-Jussi kertoo. “Aloitin kokopäiväisen työn vuoden 2013 alussa HJK:n tytäryhtiössä Helsinki Stadion Managemen Oy:ssä. Tehtävänimikkeeni on olosuhdepäällikkö. Olen projektoinut kuuden jalkapallonurmen ja kahden hallin rakennusprojektin. HJK Oy:n puolella tehtävänimikkeeni on ottelutapahtumapäällikkö. Vastaan käytännön tasolla Liiga HJK:n otteluiden kenttätason järjestelyistä.” Antti-Jussi kertoo työnkuvastaan HSM:n ja HJK:n palveluksessa.

 

 

Kerro mitä kaikkea HJK:n toimintaan kuuluu?

 

Kysyttäessä HJK:n toiminnasta, Antti-Jussi toteaa tarjonnan olevan niin laaja, että kannattaa itse tutustua HJK:n verkkosivujen tarjontaan.

 

 

Miten HJK:n pelit ovat menneet ja mitkä ovat tavoitteet ensi kaudelle? 

 

“Tavoitteet kaudelle 2015 olivat niin kovat, että kaudella 2015 Liiga HJK ei saavuttanut tavoitteitaan. Koko seurayhteisö toiminta oli edelleen nousujohteista, laadullista ja avointa”, Antti-Jussi toteaa. “Kaudella 2016 Liiga HJK:n tavoitteena on Veikkausliigan voitto, eli Suomen mestaruus, ja tavoitteena päästä Eurooppaliigan lohkovaiheeseen” Antti-Jussi kertoo uuden kauden Liiga HJK:n tavoitteistaan.

 

 

Miten kannustaisit junioreitasi kurkottamaan kohti jalkapalloilijan ammattia ja unelmiensa toteuttamista?

 

“Monipuolinen liikunta eri ikäkausina on tärkeää. Omaehtoisen harjoittelun merkitys laadullisen ohjatun harjoittelun lisäksi on merkittävää. Tämä ei kuitenkaan pelkästään riitä, vaan tarvitaan taitoa, tahtoa ja halua.” Antti-Jussi kertoo.

 

 

Miten kannustaisit kaikkia ihmisiä liikunnan pariin?

 

“Jo pienikin liikunta vähentää perussairauksiamme, kuten liiallinen kolesteroli ja esimerkiksi erilaiset sokeritaudit. Liikunta on myös paras stressin hoitokeino, jota suosittelen lämpimästi kaikille ja kaikenikäisille ihmisille”, Antti-Jussi kertoo liikunnan positiivisista vaikutuksista terveyteen.

 

 

Onko teillä aikuisille aloittelijoille suunnattua jalkapallon harrastustoimintaa?

 

“HJK ry toteuttaa aikuisten jalkapallokouluja, joihin kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä mikäli jalkapallo kiinnostaa vähänkin”, Antti-Jussi suosittelee.

 

 

Miten itse vietät vapaa-aikaasi?

 

“Vapaa-aikaa tulee vietettyä paljon vaimon kanssa vapaa-ajan asunnolla Satakunnassa sekä osallistumalla kahden eri veljesyhteisön toimintaan. Kirjoitan paljon myös runoja vapaa-ajallani”, Antti- Jussi kertoo itsestään herkemmän puolen.

 

 

Somicilla on sloganina ”Live your dream. We do IT”. Miten tuo lause näkyy elämässäsi? Työssä ja vapaa-ajallasi?

 

“Jokainen päivä on arvokas”, Antti-Jussi Väinölä toteaa. “Hänen mukaansa elämä on koulinut ja opettanut niin paljon, että elän ja toteutan tavallaan jokainen päivä unelmaani”, Antti-Jussi kertoo.

 

Mitä sanoisit Somicin ja HJK:n välisestä yhteistyöstä?

 

“Yhteistyömme on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin. Lähtökohtatilanne oli haastava. Somicin ammattitaidon, asiakasystävällisyyden ja tuotteiden kombinaatio edesautaa seurayhteisömme toimintaa. Erityiskiitokset saa Kattaisen Petteri”, Antti-Jussi Väinölä kiittelee HJK:n ja Somicin välistä yhteistyötä.Edellinen sivu