Asiakaspalvelupuhelut yritysnumeroihin


Viimeaikoina mediassa on ollut puhetta maksullisten yritysnumeroiden hankaluuksista etenkin kuluttajapuolella. Maksulliset yritysnumerot tarkoittavat pääasiassa 010-, 020- ja 030-numeroita, mutta myös kalliimmat palvelunumerot kuten 0600-numerot maksavat soittajalle normaalia puhelua verrattain enemmän.


Helsingin Sanomat käsitteli aihetta taannoin artikkelissaan (HS 15.4.2015), jossa pohdittiin maksullisten yritysnumeroiden merkitystä puhelinlaskuun. Monet kuluttajat tietämättään soittavat maksulliseen yritysnumeroon ja myös jonottaessaan kasvattavat puhelinlaskuaan keskimäärin 8,8 sentin verran minuutissa. Kasvava puhelinlasku tuskin lisää asiakastyytyväisyyttä ja etenkin reklamaatiotilanteissa ongelma on kinkkinen. Viestintävirasto linjaa omilla sivuillaan ”Jos kuluttaja joutuu tekemään reklamaationsa maksulliseen yritysnumeroon, elinkeinonharjoittajan on korvattava puhelukulut soittajalle erikseen jälkikäteen, jos valitus on ollut aiheellinen”. Näin ollen yrityksellä on kuluttajaa kohtaan näissä tapauksissa velvoitteita, mikäli heillä on käytössään maksullinen yritysnumerointi.


Yritykset voivat toteuttaa samat maksullisten numeroiden ominaisuudet myös paikallisnumeroilla, jotka kuuluvat normaaleihin puhepaketteihin. Näitä ovat esimerkiksi Helsingin seudun 09-numero ja Turun alueen 02-numero. Normaalihintainen paikallisnumero helpottaa reklamaatioiden käsittelyä, kun maksuvaateita numeroon soittamisesta ei voi tulla. Toisaalta taas normaalihintainen numero voi laskea potentiaalisten asiakkaiden kynnystä kontaktoida yritystäsi, kun puhelintiedustelu ei maksa maltaita.


Somicin asiantuntijat auttavat yritystäsi vaihtoehtoisen numeroinnin ja puhelinratkaisun järjestämisessä, jotta asiakaspalvelusi sujuu ja asiakkaasi ovat tyytyväisiä puhelinlaskuunsa!


Lisätietoa aiheesta:

www.hs.fi/kotimaa/a1429670989384

www.kuluttajaliitto.fi/teemat/kuluttajan_talous/hankkeet_ja_materiaalit/ostospuntari/puhelin-_ja_viestintakulujen_hallinta_kotimaassa_ja_ulkomailla

www.taloussanomat.fi/uutinen/2010/03/25/varo-yritysnumero-saattaa-maksaa-maltaita/20103690/243Edellinen sivu