Hyödynnä WiFi-puheluiden edut

Nyt voit soittaa WiFi-puheluita DNA:n yritysmatkapuhelinliittymillä

Puhelunvälityksessä on tapahtunut tekninen muutos ja nyt VoLTE (4G-puhelu) ja VoWiFi (Wifi-puhelu) ovat yritysmatkapuhelinliittymien käytössä. Aiemmin puheluliikenne on toiminut 2G- ja 3G-verkoissa, mutta jatkossa puhelut toimivat myös 4G-verkossa. Teknisen parannuksen myötä äänenlaatu paranee ja puheluiden kytkeytymisaika nopeutuu. WiFi-puhelu laajentaa mobiiliverkon kuuluvuuden kaikkialle missä on WiFi-verkko käytettävissä, myös ulkomailla. Puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen WiFi-verkossa tapahtuu automaattisesti, kun yhteys WiFi-verkkoon on olemassa. Liittymistä voi soittaa tai vastaanottaa puhelun normaalisti myös silloin, kun päätelaite ei ole 4G- tai WiFi-verkossa. Tällöin puhelut toimivat 2G- ja 3G-verkoista. VoLTE/VoWiFi toimii myös vaihdepalveluliittymien kanssa.

WiFi-puhelut auttavat kuuluvuusongelmissa

Muutos tuo merkittävän parannuksen puheluiden kuuluvuuteen. Kuuluvuuden kannalta haastavia paikkoja ovat esimerkiksi kellarit ja uudet matalaenergiatalot. Myös uudet energiatehokkaat ikkunat huonontavat usein kuuluvuutta. WiFi-puhelut kuuluvat kuitenkin myös siellä, missä matkapuhelinverkon kuuluvuus ei ole riittävä. Riittää, että puhelimella on yhteys langattomaan WiFi-verkkoon.

Datayhteydessä ei tapahdu muutosta, eikä se katkea puhelun saapuessa tai soitettaessa. VoLTE-puhelut käyttävät 4G-verkkoa, eli yhteyden ei tarvitse enää siirtyä 3G-verkkoon puhelun vastaanottoon, vaan sekä data että puhe kulkevat 4G-verkon kautta. Myös verkosta toiseen siirtyminen puhelun ollessa käynnissä tapahtuu useimmissa tapauksissa taustalla, eikä siirtymisellä ole havaittavia vaikutuksia käynnissä olevaan puheluun.

Puhelut toimivat useimmilla laitteilla ja käyttö on turvallista

WiFi-puheluita tukevien puhelinmallien valikoima on laaja. Tällä hetkellä ominaisuutta tukevat esimerkiksi monet Samsungin, Huawein ja Sonyn puhelinmallit. Toistaiseksi WiFi-puhelut eivät ole tuettuja DNA:n verkossa Applen laitteilla.

WiFi-puhelut ovat erittäin turvallisia. Käyttäjä autentikoidaan SIM-kortin avulla ja yhteyksissä käytetään nykystandardien mukaisia salauksia. Puhelut ovat yhtä turvallisia kuin mitkä tahansa puhelut DNA:n mobiiliverkossa.

Mitä sitten pitää tehdä, että saa palvelut käyttöönsä ja mistä tietää, että liittymään on kytketty VoLTE (4G-puhelu) ja VoWiFi (WiFi-puhelu)?

VoLTE kytkeytyy automaattisesti päälle. Jos se ei kytkeydy automaattisesti, puhelin tulee käynnistää uudelleen. WiFi -puhelut täytyy kytkeä päätelaitteesta. Puhe toimii ensisijaisesti WiFi-yhteyttä käyttäen niissä tilanteissa, kun puhelin on kirjautunut WiFi-verkkoon.

4G-puhelu: Puhelimen näytön yläreunassa näkyy VoLTE, 4G tai LTE -kuvake. WiFi-puhelu: Puhelimen näytön yläreunassa WiFi -yhteyttä kuvaava ”viuhka” tai teksti: WiFi tai VoWiFi ja luurikuvake.

DNA:n WiFi-puhelujen edut ovat käytettävissäsi kaikkialla! - Ei yllätyksiä edes ulkomailla

”WiFi-roamingpuhelu” kiertää Suomen kautta, joten ”WiFi-roamingpuhelu” Suomeen maksaa kotimaanpuhelun hinnan. Jos ”WiFi-roamingpuhelu” jatkaa Suomesta ulkomaille, laskutetaan se ulkomaanpuheluna esim. puhelu Saksasta Ruotsiin laskutetaan ulkomaanpuheluna Suomesta Ruotsiin. Suomesta ulkomaille suuntautuvat puhelut ja viestit laskutetaan aina erillisen hinnaston mukaan.

WiFi-puhelujen estot toimivat samalla tapaa kuin 2G/3G/4G-verkossa, eli puhelu ei yhdisty eikä sitä laskuteta ulkomaanpuhelueston ollessa päällä. Jos liittymässä on roaming esto, sillä voi silti soittaa ”WiFi-roamingpuheluita”, koska puhelu kiertää Suomen kautta, ja sen katsotaan lähtevän Suomesta.


Somicilla toiminta jatkuu läpi kesän

Olemme tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse aukioloaikojemme puitteissa klo 8-16. Somicin chätti on kesälomalla 5.-11.7. välisenä aikana.

Muistattehan vaihtaa järjestelmiinne lomaviestit ja puhelinvaihteeseen kesäajan tiedotteet. Asiakaspalvelumme auttaa näissä tarvittaessa asiakaspalvelu@somic.fi.

Ja olettehan kesälläkin tarkkana linkkien ja tekstiviestien kanssa. Huijausviestejä on koko ajan liikkeellä ja esim. pakettiteemaisia viestejä lähettävä FluBot-kampanja on nyt aktivoitunut Suomessa. Tarkempia tietoja huijauksista löytyy Kyberturvallisuuskeskuksen sivulta.

https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/tekstiviestitse-levitettavat-android-haittaohjelmat

Somic toivottaa ihanaa kesää ja hyviä kesäpuheluita!

Ota yhteyttä

Lomakkeen tiedoissa on puutteita. Tarkistathan syöttämäsi tiedot ja yritä uudelleen.

Lomakkeen toimituksessa tapahtui odottamaton virhe. Otathan meihin yhteyttä sähköpostitse.

Kiitos!

Pyyntösi on lähetetty! Otamme sinuun pian yhteyttä.