Somic toivottaa hyvää joulua!

Somic on mukana pelastamassa Itämerta

Joulutervehdys Itämeren rannalta!

Somic on mukana pelastamassa Itämerta. Lahjoitimme tälle vuodelle budjetoidut lahjavarat Itämeren suojelun hyväksi. Lahjoituksemme onnistui arvostusta saavuttaneen John Nurmisen säätiön kautta.

Haluamme olla pelastamassa Itämerta ja sen perintöä tuleville sukupolville. John Nurmisen säätiö tekee tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistaa, että meren tarinat välittyvät eteenpäin jälkipolville. Meillä Somicissa arvona on muun muassa toisista välittäminen. John Nurmisen säätiön tehtävänä on ympäristöstä ja tulevista sukupolvista välittäminen. Joulun syvimpänä tuntemuksena korostuu toisista välittäminen ja juuri siksi John Nurmisen säätiön tukeminen sopii mielestämme hyvin tähän ajankohtaan.

JPG joulutoivotus korkea.jpgPelastetaan yhdessä Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville

Kun lukee John Nurmisen säätiön perustajan ja hallituksen puheenjohtaja Juha Nurmisen merellistä tarinaa, niin tulee mieleemme Somicin perustajien lapsuuden kokemukset Helsingin ja Turun saaristossa. Meri oli kirkasta ja tuoksui hyvältä, kun lapsena pulahdimme Itämereen, sanoo Somicin toimitusjohtaja Eero Taipale ja Hallituksen puheenjohtaja Markus Torkki. Vastaavasti purjehdus, sukeltaminen, myöhemmin merenkulun ja kartografian historia olivat luontevia harrastuksia Nurmisen alun perin Raumalta kotoisin olevan laivanvarustajasuvun jälkeläiselle Juha Nurmiselle. Jotta merellinen kulttuuriperintö säilyisi tulevillekin sukupolville, Juha päätyi perustamaan John Nurmisen Säätiön vuonna 1992. Intohimoisena sukeltajana ja merenkulkijana Juha havahtui Itämeren rehevöitymiseen ja laajoihin sinileväkukintoihin 1990-luvun lopulla. Meren hälyttävä tila sai hänet pohtimaan, voisiko säätiö tehdä jotain Itämeren hyväksi. Juhalle syntyi idea ympäristöhankkeista, joiden avulla mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä pyrittäisiin vähentämään mitattavissa olevien tulosten kautta. Näin John Nurmisen säätiön idea sai siemenen.

Me Somicissa toivomme kaikille joulurauhaa ja lämmintä yhdessä oloa!

Ota yhteyttä

Lomakkeen tiedoissa on puutteita. Tarkistathan syöttämäsi tiedot ja yritä uudelleen.

Lomakkeen toimituksessa tapahtui odottamaton virhe. Otathan meihin yhteyttä sähköpostitse.

Kiitos!

Pyyntösi on lähetetty! Otamme sinuun pian yhteyttä.