Somic hyväntekeväisyysrallissa


Somicin Eero yhdisti rallin ja hyväntekeväisyyden

Somicin varatoimitusjohtaja ja partneri, Eero Taipale, osallistui nyt alkutalvesta Budapest- Bamako- hyväntekeväisyysralliin yhdessä hyvän ystävänsä, Petri Suoniemen, kanssa. Ralli käynnistyi tammikuun puolessa välissä Budapestista ja määränpää oli rallin nimen mukaisesti Bamako. Ralli kesti noin kolme viikkoa.

RALLIKUVA2


Etukäteen Eero odotti rallia innolla, ja totesi sen olevan hyvää vastapainoa kiireiselle arjelle. Ralliin osallistumalla Eero pääsi yhdistämään kaksi tärkeää asiaa: suuren ja ikimuistoisen seikkailun sekä hyvän tekemisen.


Rallia ajettiin kolmessa eri luokassa. Luokat olivat kilpaluokka, touring-luokka ja spirit-luokka. Eero ja Petri osallistuivat spirit- luokkaan, ja muodostivat yhdessä Team Peteeron. Ajoneuvona Eerolla ja Petrillä oli yli 30-vuotta vanha vuoden 1984 Nissan Patrol –maastoauto.

Ralliauto

Kokonaisuudessaan ralli onnistui Team Peteerolta hyvin ja matkan varrelta jäi paljon ikimuistoisia ja tärkeitä asioita mieleen. Yksi tällainen muisto liittyi malilaiseen nuoreen tyttöön, jonka iloisuus oli käsin kosketeltavaa tytön saadessa lahjakassin, joka sisälsi koulutarvikkeita ja froteepyyhkeen ralliin osallistuvilta.


Matkalta tarttui mukaan hyödyllisiä asioita

Matkassa mieleenpainuvinta oli huomata myös se tosiasia, että yhteistyön tekeminen on hyvin tärkeää. Matkalla yhteistyön tekeminen oli oikeastaan jopa välttämätöntä ihan matkasta selviytymisen kannalta katsottuna. Oli hyvä huomata, että yhteistyön tekeminen onnistui. Kaikki auttoivat toisiaan aina tarpeen vaatiessa. Tämä oli Eeron mielestä tärkeä huomion arvoinen seikka myös työelämää ja muuta elämää ajatellen. Pitäisi aina muistaa auttaa toisia.

Tauko
Hyväntekeväisyysralli opetti muutakin elämää ja arvostuksia paljon. Matkaa taittaessa huomasi sen miten vähällä ihmiset tulevat toimeen. Ollaan onnellisia pienistä asioista.


Matkanteko oli välillä myös raskasta

Haastavinta matkan aikana oli unen puute ja väsymys. Aina öisinkään ei päässyt nukkumaan, vaan yölläkin saatettiin ajaa, jotta oltiin seuraavana aamuna klo 6 tai 7 valmiina starttaamaan uuteen etappiin. Rallissa ideana oli se, että aina yhtä aikaa lähdettiin ajamaan päivän ajo-osuutta, mutta kukin sai valita ajamansa reitin itse etukäteen. Mikäli reittivalinta osoittautui huonoksi, saattoi ajopäivä venyä myöhään yöhön.

aavikko


Ralliin osallistujat palkittiin

Rallin loppusijoituksista puhuttaessa Eero toteaa, että kaikki suomalaiset autot pääsivät maaliin. Muistoksi hyväntekeväisyysrallista kaikki suomalaiset osallistujat palkittiin hopeisella palkintolautasella, jossa luki teksti ”Yllättävin asia mitä aavikolla voi tehdä on suomalaisten pystyttämä sauna”. Matkakokemus ja ralli olivat sellaisia, jotka Eero ehdottomasti haluaisi kokea uudelleen.


porukkaa


Somic tuki paikallisia

Somic tuki paikallisia luovuttamalla rallin aikana 1000 euron arvosta lääkkeitä ja koulutarvikkeita naisten sairaalalle ja tukikodille. Paikallisille vietiin mm. desifiointiainetta, antibiootteja, malaria- ja palovammalääkkeitä, adrenaliiniruiskeita, vaatteita, jalkapalloja, ja jalkapallokenkiä.


Lue lisää matkasta PETEEEROn Facebook sivulta


peteeero logo

Iltasanomien artikkeliEdellinen sivu