Historia

Perinteinen tietotekniikka on siirtynyt entistä enemmän informaation välitykseen.

 

Somic aloitti yritystoiminnan kesällä 2002 tuottamalla kommunikaatiopalveluita tele- ja mobiililaitteille. Somic on ollut jo pitkään siellä minne perinteinen IT-toimiala on menossa. IT on yhä enemmän informaation siirtämistä ihmisten ja laitteiden välillä.

 

Tänä päivänä tietotekniikkaa tarvitaan tietojenvälittämiseen monimuotoisten palveluiden avulla, joita ovat mm. sähköpostit, sosiaalinen media, tiedostot, tekstiviestit, multimediaviestit, videot, virtuaalikokoukset, kalenteritiedot, toiminnanohjaus, asiakasrekisterit, synkronointiviestit, etäluentatiedot ja myös perinteiset puhelut. Voisi jopa sanoa, että IT on tullut meidän luokse.

 

 

Nuorista yrittäjistä IT-alan osaajiksi

 

Somicin omistavat kokonaan kahdeksan työntekijää. Somicin perustajia ja pääomistajia ovat Markus Torkki ja Eero Taipale.

 

Markus Torkille yrittäjyys on ollut tuttua jo lapsuudesta: isovanhemmilla oli kyläkauppa, joka toimi paitsi perinteisenä ruokatavarakauppana myös tärkeänä yhteyspisteenä saariston asukkaille. Kaupanteon ohella vaihdettiin kuulumisia ja kerrottiin kiinnostavimmat uutiset. Myös kaupan puurunkoinen LM Ericsson – merkkinen seinäpuhelin oli ahkerassa käytössä Se avulla viestittiin lähelle ja kauas – niin viralliset kuin kevytmielisemmätkin asiat.

 

Myös Eero Taipaleelle yrittäjyys on ollut tuttua pienestä pitäen, sillä Eeron isoisällä oli lähikauppa Hämeenlinnassa. Kaupassa kesällä työskennellessään Eero huomasi jo nuorena, että hyvä asiakaspalvelu koostuu pienistä yksityiskohdista ja ihmisten huomioimisesta.

 

Somic-konsernin ensimmäinen toimipiste sijaitsi Helsingin Käenkujalla. Vuoteen 2005 mennessä toiminta oli laajentunut Espooseen ja Vantaalle. Alussa vain muutaman henkilön työllistäneestä yrityksestä on kahdentoista toimintavuoden ajan kehittynyt monipuolinen ja alan arvostettu IT-alan osaaja.

 

 

Ensimmäinen asiakas oli Kaha Oy. Jo 14 vuoden ajan Somic on toimittanut ICT- palveluita sadoille  yrityksille ja organisaatioille.

Ota yhteyttä
  • Piispantilankuja 6 a, 02240 Espoo
  • Pitkämäenkatu 11, 20250 Turku
  • Vaihde: 09 86773500
Asiakaspalvelu
Twiitit