Voice of Finland 2015: Kiia ja Maria haastattelussa


Haastattelussa Voice of Finland- kilpailija Kiia KullbergKiia Kullberg

Perustiedot Kiiasta
Kiia on 23- vuotias Metropolia- ammattikorkeakoulun televisio- ja radiotuotannon opiskelija. Opintoja jäljellä vielä 1,5 vuotta. Opintojensa ohella hän työskentelee osa-aikaisesti AntonAnton- luomuliikkeessä. Perheeseen kuuluu liiketaloutta opiskeleva poikaystävä, joka Kiian sanojen mukaan aina välillä hermostuu Kiian jatkuvaan musiikin harjoitteluun.


Rakkaus musiikkiin syttyi jo tarhassa
Kiia on harrastanut musiikkia ja laulamista jo aivan pienestä lapsesta lähtien. Kiia toteaakin haastattelun yhteydessä ”rakkauden syttyneen musiikkiin” jo tarhaikäisenä.

Tarhaiän innostumisen jälkeen, Kiia on laulanut ja esiintynyt kuoron kanssa. Yksityistunteja laulamiseen liittyen hän on ottanut ylä-asteelta lähtien. Lisäksi kokemusta on Pop ja jazz- konservatoriosta, jossa Kiia on opiskellut 4 vuotta harrastepuolella.

Erityisesti Jazz ja rock ovat Kiian mieleen, vaikka musiikin suhteen Kiia toteaakin olevan ”kaikkiruokainen”.


Haaveissa muusikon ura

Haaveammatti on ollut Kiialla jo pienestä pitäen selvä: Kiia haluaa muusikoksi ja laulajaksi, ja on valmis tekemään haaveen toteutumista varten kovasti töitä.

Laulajan ja muusikon uraan Kiia on hyvin valmistautunut, ja tietää että se ei aina ole ”ruusuilla tanssimista”, vaan raakaa työtä, josta on glamour kaukana. Siitä huolimatta Kiian mielestä ammatti on tavoiteltava. Hienointa on se hetki, jolloin pääsee esiintymislavalle. Myös esiintymisen jälkeen tulee Kiian mukaan hyvä fiilis ja tuntee tekevänsä merkityksellistä työtä. Haaveena olisikin päästä keikkailemaan paljon ja tekemään sellaista musiikkia mistä myös yleisö pitää. Kiian mielestä olisi ihanaa jos musiikilla voisi elättää itsensä.


Kilpailupäivä on rankka
Kilpailupäivä on Kiiankin mukaan rankka ja pitkä. Kilpailupäivän aamuina herätys on 5-6 aikaan ja päivä jatkuu myöhäiseen iltaan asti. Kaverit kulkevat päivän mukana tukemassa ja kannustamassa Kiiaa. Ennen esitystä tärkeää on äänen avaaminen ja oma keskittyminen suoritukseen.


Voitontahto on kova

Kilpailun aikana itseluottamus on Kiian mukaan kasvanut, ja tieto siitä, että ”ollaan oikeilla jäljillä” vahvistunut.

Tavoitteena myös Kiialla on Voice of Finlandissa voitto. Tärkeää on myös esiintymispelon voittaminen sekä uuden potkun saaminen musiikkiuralle hyvän yhteistyön kautta.

Tämänvuotinen kilpailu on kuitenkin kovatasoinen, ja kuka vaan voi ja ansaitsee voittaa. Kiian mielestä hän olisi kuitenkin sopiva voittajaehdokas jo pelkästään siksi koska hän janoaa voittoa niin kovasti.


Laulamista harjoitellaan paljon

Laulamista kilpailua varten Kiia harjoittelee omien sanojensa mukaan tosi paljon. Kaikki vapaa-aika käytetään laulamiseen. Jopa poikaystäväkin saattaa välillä hermostua, kun laulamista tulee harjoiteltua niin paljon.Haastattelussa Voice of Finland-kilpailija Maria Höglund

Äänestä Maria voittoon katsomalla Marian esitys tästä linkistä.

Maria Höglund


Musiikin parissa jo pienestä lapsesta alkaen

35 – vuotiaalle psykologille, Marialle, musiikki on veressä. Maria on laulanut kuoroissa pienestä lapsesta lähtien ja laulaa Gospel-kuorossa edelleen. Gospel-kuoron kanssa tehdään musikaaleja ja kirkkokonsertteja. Tällä hetkellä musikaaliprojekti menossa, ja myöhemmin keväällä on tarkoitus esiintyä Pietarsaaressa.

Maria ei myöskään ole ainut nykyisessä perheessään, joka harrastaa musiikkia. Itse asiassa Marian koko perhe, johon kuuluu kolme lasta ja aviomies, harrastaa musiikkia. Marian mieheltä on myös ilmestymässä ensimmäinen levy kuluvan kevään aikana.


Haaveammatteja on kaksi

Haaveammatteja on kaksi: psykologi ja muusikko. Psykologin ammattia Maria pääsee jo toteuttamaan päivittäin, mutta haaveissa siintää myös muusikon ammatti. Marin mukaan molemmat täydentävät toisiaan vaikka välillä onkin hyvä keskittyä musiikin tekoon, kirjoittaa tekstejä ja säveltää itse.


Muusikon ammatista

Maria tietää, että laulajan ammatti on rankka, mutta Marian mukaan silti tavoiteltava. Töitä on kuitenkin tehtävä kovasti. Laulajana on tärkeää pysyä omana itsenään ja kehittyä jatkuvasti. Myös kontaktin saaminen aina yleisöön on hyvin tärkeää.


Tyypillinen kilpailupäivä

Tyypillisenä kilpailupäivänä harjoitellaan kovasti ja lisäksi aamulla on kenraaliharjoitus. Ennen omaa esitystä keskitytään omissa oloissa hyvin musiikkia kuunnellen ja välipalaa syöden. Voice of Finlandin tähtivalmentaja Olli, ohjaa ja auttaa harjoituksissa. Harjoitusten jälkeen onkin sitten meikkien ja vaatteiden valinta, sekä kameraharjoitus. Esiintymispäivä alkaa aikaisin aamulla ja päättyy myöhään illalla. Päivän aikana joutuu myös odottelemaan paljon.


Paljon on opittu

Kilpailun aikana Maria kokee oppineensa paljon. Esiintyminen ei jännitä enää niin paljon. Luottamus on kasvanut, ja se tieto, että haluaa tehdä laulajan työtä, vaan vahvistunut. Maria pitää lavalla olosta ja nauttii siitä.


Tavoitteena voitto

Tavoitteena Voice of Finlandissa on Marialla luonnollisesti voitto ja musiikkiuran kunnollinen käynnistäminen. Myös lisäkokemuksen hankkimisen Maria kokee hyödylliseksi ja tärkeäksi.


Miksi Maria voittajaksi?

Marian mukaan hänen tulisi voittaa Voice of Finland 2015, sillä hänellä on hyvin realistinen kuva artistin työstä. Maria tietää, että töitä uran eteen on tehtävä kovasti jatkuvasti. Maria on esiintyjänä hyvin luonnollinen ja hänellä on suuri halu välittää tunteita.Edellinen sivu