Puhe Api

Somic Puhe Api on ammattilaisen valinta kun tavallinen ei riitä.

Somic Puhe API

Somic Puhe API mahdollistaa sovelluksesi yhteyden julkiseen puhelinverkkoon

Mukauta asiakkaasi käyttökokemusta ja rakenna oma palvelu, jota voitte skaalata ja muokata nopeasti. Palvelusta ei lopu kaista tai vaihteen resurssit, koska palvelu on mahdollista skaalata tarpeen mukaan.

Somic on kehittänyt kolme API työkalua puhelujen hallintaan. Näillä voi hallita puheluja. Toiminteita ovat mm. Soitto, Pito, Prio jono, Välitys, Vastaus, Sulje, Yhdistä, Soita nauha, Soita Early media, Lokitus ja Lataa CDR tiedot.

Miksi Somic Puhe API?

Asiakkaamme arvostavat meidän kokemusta yli 20 vuoden takaa, sillä olemme ensimmäinen SIP/VOIP puheluiden välittämiseen erikoistunut teleoperaattori Suomessa. Puhelujen laatu, palvelun skaalautuvuus, palvelun käytettävyys takaa parhaan asiakastyytyväisyyden.

Webhook (Push-ESL)

Push-ESL -rajapinta lähettää teidän applikaatiolle viestin puhelun edetessä. Apin avulla voidaan vastauksessa lähettää ohjauskomento tai käytää palvelua pelkästään raportointitarkoituksiin.

Käyttöesimerkit:

 • Dynaaminen puhelunohjaus soittajan numeron perusteella
 • IVR/ DTMF -valintojen logittaminen
 • Varastosaldon tai muun tekstitiedon muuntaminen ääneksi soittajalle
 • Älykäs ohjaus ja priorisoitu jonotus

REST API (Rest-ESL)

Yrityksenne sovellus eli applikaatio ottaa yhteyttä Rest-ESL -rajapintaan, kun haluatte luoda soiton, muuttaa järjestelmän asetuksia tai hakea tietoja.

Toiminnot:

 • Puhelun soittaminen, välittäminen ja lopetus toisesta sovelluksesta
 • Käyttäjien ja alaliittymien lisääminen toisesta järjestelmästä
 • Soittoryhmien luominen ja muokkaaminen toisesta järjestelmästä
 • Puhelutietojen (CDR) ja puhelutallennusten eli äänitteiden hakeminen toisesta järjestemästä

RabbitMQ viestinvälitys (Rabbit-ESL)

Rabbit-ESL -rajapinta välittää kanavakohtaisen tiedon sisäänpäin tulevista ja ulospäin lähtevistä puheluista. Rabbit-ESL viesteissä on runsaasti tietoa kuten soittajan numero, kanavan suunta ja vastaustila.

Välitetyt tapahtumat ovat:

 • Kanavan avautuminen
 • Early media
 • Vastaus
 • Välittäminen
 • Kanavan yhdistäminen
 • Pito
 • Lopetus

Somicin asiantuntijat auttavat luomaan parhaat suodatussäännöt, jotta viestijonoon tulee pelkästään teidän sovellukselle tarpeelliset tapahtumat.

Usein Rabbit-ESL käytetään rinnakkain Rest-ESL:n kanssa ohjaamaan puhelun kulkua. Esimerkiksi voimme ohjata teidän sisäänpäin tulevat puhelut jonoon, josta teidän sovellus ohjaa puhelun oikealle palvelulle tai henkilölle.

Lue tarkemmin mikä on mobiilivaihde ja mitkä ovat mobiilivaihteen hyödyt.

Laske tarjous

Vastaa muutamaan kysymykseen, saat tarjouksen helposti ja nopeasti 30 sekunnissa sähköpostiisi.

Aloita

Puhelinvaihteeseen vastaaminen halutaan hoitaa yrityksen omalla henkilöstöllä. Yrityksen vaihdenumerona voi toimia jokin yrityksen puhelinnumero. Myös muut yrityksen ryhmänumerot kuten myynti, huolto jne. puhelut voidaan ohjata soimaan valituille käyttäjille.

Palvelussa soittaminen tapahtuu matkapuhelimella, tietokoneella tai perinteisen näköisellä puhelimella. Matkapuhelimen sovelluksella on mahdollista nähdä työpaikan muiden käyttäjien tilatiedot sekä yhdistää puheluita että hallita omaa tavoitettavuustilaa. Käyttäjä voi liittyä tai poistua soittoringistä vaikka matkapuhelilla.

Palvelussa on tarjolla perinteisistä vaihteista tutut ominaisuudet kuten esim. yhdistäminen, puhelutiedotteet, valikkorobotti ja ohivalintanumerot. Yrityksen johto näkee puheluraporttien avulla mm. puheluiden vastausajat ja takaisinsoitto-ominaisuudella soittajaa voidaan pyytää puheluruuhkan yllättäessä jättämään soittopyyntö. Takaisinsoitto lisää yrityksen asiakaspalvelun laatua ja tuo tehokkuutta organisaation toimintaan.

Vakio-ominaisuudet

Hallintaliittymä mahdollisuus
Puhelinvastaaja
Soittorinki
Mobiil-app matkapuhelimessa
Takaisinsointtopalvelu mahdollisuus matkapuhelimessa
Oman läsnäolotilan hallinta
Jonotoiminne mahdollisuus
Puhelutiedotepalvelu
Tiedotteiden luonti teksti puheeksi
Tarjous on alkaen kuukausihinta palvelulle. Hinta ei sisällä mm. mahdollisia laitemaksuja, avausmaksuja, käyttökoulutusmaksua, ylläpitopalvelumaksuja, puhelinliittymän maksuja tai kiinteitä datayhteyksiä.

Vastaa muutamaan kysymykseen, saat tarjouksen helposti ja nopeasti 30 sekunnissa sähköpostiisi.