Padelin mestarit

 

Somicin moniosaaja Minna Torkki voitti padelin, naiset 45 -sarjan, Suomen mestaruuden Kaarinassa pidetyissä kisoissa 26.8.2017. Minnan parina mitalista taistelemassa oli Tuuli Hyyti. Tuuli on padelin kokenut harrastaja mutta Minnalle kilpailut olivat vasta ensimmäiset.

 

 

Padel vei mukanaan heti ensikättelyssä

 

”Innostuin kerran Espanjan matkalla kokeilemaan padelia perheeni kanssa ja sain myös ystäväni Tuulin houkuteltua mukaan. Pidin lajista heti, sillä se toi mieleeni myös tenniksen, jota olen pelannut jo useita vuosia.

Padel on siinä mielessä mahtava laji, että sitä pystyvät pelaamaan kaikki vauvasta vaariin, sillä se ei vaadi samanlaista tekniikkaosaamista kuin esimerkiksi tennis. Ystäväni Tuuli innostui lajista heti ja jatkoi harrastamista myös Suomessa. Itselläni laji jäi tennisharrastukseni varjoon mutta kesällä, kun Tuuli kysyi minua osallistumaan hänen kanssaan kilpailuun, olin heti mukana”, kertoo Minna ensikosketuksestaan lajiin.

 

Padel - Suomen mestarit Minna ja Tuuli

 

 

Uusi trendi?

 

Padel on varsinkin Espanjassa, ja oikeastaan koko Etelä-Euroopassa, todella suosittu laji. Suomeen laji on tullut vasta 2000-luvun alussa ja suosio on vielä melko pientä.

 

”Mielestäni padelin suosio on nousemassa Suomessa koko ajan ja uusia sisähallejakin ollaan rakennettu viime aikoina. Padelin suosio muualla Euroopassa johtuu mitä ilmeisemmin siitä, että lajia voi harrastaa myös ilman mitään kilpailumieltä, pelkkänä hauskanpitona perheen ja kavereiden kesken”, toteaa Minna padelin parhaista puolista.

 

”Padel on tenniksen ja squashin kaltainen mailapeli, jota pelataan hieman sulkapallokenttää isommalla kentällä nelinpelinä. Padel on myös kokemattomallekin helppo aloittaa, sillä pelin säännöt ovat yksinkertaiset ja ne oppivat nopeasti. Myös maila on tennismailaa pienempi ja hieman paksumpi, jolloin sitä on helpompi käsitellä”, esittelee Minna vielä lopuksi lajia.

 

 

Somic onnittelee Tuulia ja Minnaa mestaruudesta!

 Edellinen sivu