Somicin kesätapahtumassa opittiin golftaitoja

 

Somicin golftapahtuma järjestettiin torstaina 8.6.2017 Kirkkonummen Kurk Golfissa.

golf puttaus

 

Sateesta huolimatta päivä oli onnistunut ja kaikilla oli hauskaa. “Onneksi tänä vuonna pääsin myös mukaan osallistumaan, sillä viime vuonna minulla oli esteitä ja harmitti, kun en päässyt paikalle”, kertoo ensimmäistä kertaa golfaamassa ollut Päivi Laipio Metsäkustannukselta. Päivän päätteeksi Päiviltä sujuivat jo chippi- ja pitchi-lyönnit kuin ammattilaiselta. “Oli oikein mukava päivä ja ihanaa, kun tällaisia ryhmätilaisuuksia järjestetään”, kiittelee Päivi.

 

Tapahtumassa oli järjestettynä neljä eri rastia, joissa ammattilaiset opastivat oikeiden tekniikoiden löytämisessä. Lisäksi ylimääräisenä pisteenä paikalla oli Matej Vacekin fysiikka-valmennus, jossa pääsi hieman lihaskuntoakin harjoittelemaan.

 

Kahdessa ensimmäisessä rastissa harjoiteltiin Jyki Grönlundin johdolla chippi-lyöntejä, jotka ovat matalia ja pitkälle rullaavia lyöntejä sekä Ulla Tähtelän opastamana pitchi-lyöntejä, jonka lentokaari on hieman korkeampi kuin chipin ja tarkoitus olisi saada pallo pysähtymään heti maahan tulon jälkeen. Osallistujina olivat muun muassa Bisnodelta Risto ja Daniel, jotka kertovat päivän kokemuksistaan. Vaikka Ristolla onkin jo hieman golf-taustaa, niin uutta erityisesti oli chippi-rastilla opittu jalkojen asento. Chippi-lyönnissä jalkojen pitää olla hieman v-asennossa, opasti ohjaaja Jyki. ”Sain rasteilla myös hyviä uusia niksejä esimerkiksi chippi- lyönteihin sekä stanssiini”, jatkaa Daniel.

 

 

Rangella

Kahdessa muussa pisteessä harjoiteltiin rangella lyöntiä ja puttausta. Rangella meitä oli opastamassa pro Tommi Laitto, joka ohjasi käyttämään oikeata tekniikkaa swingiin. Rangella olikin hieman opeteltavaa jo golfiin tottuneellekin Ristolle. ”Otteeni oli väärä ja sen korjaaminen oli haastavaa. Lanteen liikuttaminen on myös vaikeaa”, Risto kertoo rangen haasteista. Mahtavalla opastuksella haasteista kuitenkin selvittiin ja asento saatiin korjattua. Tapahtumassa Riston yllätti positiivisesti rastien monipuolisuus ja sisältö. Lopuksi Risto vielä toivoo, että vastaavanlaisia tapahtumia järjestettäisiin myös jatkossakin. Myös Daniel oli tyytyväinen päivän tapahtumiin ” Minulle jäi todella hyvä kuva tapahtumasta, hauskaa oli. Luulen, että niin oli muillakin. Iso peukku!”, kiittelee Daniel lopuksi. Myös rastijärjestelyt saivat Danielilta kiitosta ”Päivän rastit olivat järjestetty fiksusti. Ne kestivät sopivan kauan, jotta asioista ehti saada tarpeeksi irti”.

Rastien jälkeen innokkaimmat saivat vielä jatkaa 9-väyläiselle Hill-kentälle.

 

Pääsimme myös nauttimaan maukkaasta lounaasta ja välipalasta Kurk Golfin golfklubilla.

 

 

 

 

Kiitokset mahtaville Kurk Golfin ohjaajille ja kaikille tapahtumaan osallistuneille! Erityiskiitos myös Somicin golf-mestarille, Marko Jämsäselle, tapahtuman järjestämisestä.

 

 

 

     

 

 

 Edellinen sivu