Somicin kummiurheilija pärjäsi Levillä

 

Riikka Honkanen Levin FIS-kisoissa neljäs ja kuudes

 

Naisten alppimaajoukkueen Riikka Honkasen kauden avaus Levin maailmancup-rinteessä viikko sitten päätyi ensimmäiselle kierrokselle ja sijalle 52. Viime viikonloppuna ja tänään Levillä laskettiin naisten FIS-pujottelu ja -suurpujottelu, joissa Honkanen sijoittui parhaana suomalaislaskijana sijoille neljä ja kuusi.

– Reilu viikko sitten kilpailtu pujottelun MC-avaus tuntui laskun aikana kulkeneen kohtalaisen hyvin, mutta kun katsoin laskuni jälkeenpäin videolta niin se näytti siltä, että kun olisin laskenut koko laskun käsijarru päällä, Honkanen kertoo.

Viime perjantaina Honkanen palasi samaan rinteeseen naisten FIS-pujottelussa, joka päättyi ensimmäisellä kierroksella ulosajoon.

– Keskellä jyrkkää suksi haukkasi kepin väärältä puolelta ja siitä lähdettiin. Kaaduin ja kisa jäi osaltani siihen.

Viime sunnuntaina Honkanen oli jälleen Levin rinteessä. Tällä kertaa tuliaisina oli naisten FIS-pujottelun neljäs sija.

– Lauantain kilpailu siirrettiin sääolojen takia sunnuntaille. Ei sekään pujottelu vielä hirveän hyvin mennyt. Kumpikaan laskuistani ei ollut sellaista omaa tekemistäni vaan jotenkin mitätöntä menoa.

– Ekalle kierrokselle startattaessa sauvani jäi viiksellä polvisuojaani kiinni ja ennen tasaista osuutta suksi tökkäsi pehmeään lumeen ja vauhdit jäi siihen. Näistä syntyi iso ero kärkeen, Honkanen totesi.

Tänään maanantaina Levillä kilpailtiin vielä naisten FIS-suurpujottelu, jossa Honkanen sijoittui kuudenneksi.

– Samalla tasolla kauden ensimmäinen suurpuikkakin meni kuin pujottelu: paljon on vielä petrattavaa, sillä laskuni oli kaukana hyvästä. Ensimmäisellä kierroksella laskin porteille myöhässä ja toisella kierroksella jyrkällä osuudella laskuni oli sellaista sladittamista.

– Hyvä että saatiin kausi käyntiin ja neljä kisaa alle. Tästä on helpompi jatkaa eteenpäin.

Honkasen suunnitelmissa on seuraavaksi matkata tulevana lauantaina kohti Norjaa ja Eurooppa Cup-osakilpailuja.

– Treenaamme ensin Trysilissä, jossa kilpailen joulukuun alussa kahdessa EC-pujottelu ja yhdessä EC-suurpujottelukisassa. Muutamaa päivää myöhemmin matkustamme Kvitfjeliin, jossa kilpailen Euroopan Cupin suurpujottelussa, Honkanen luettelee.

Tuloksia: Levin FIS-pujottelu 20.11.

1. Martina Dubovska (CZE) 1:48,71

2. Lelde Gasuna (LAT) 1:51,11

3. Maria Shkanova (BLR) 1:51,51

4. Riikka Honkanen (FIN) 1:52,34

Tuloksia: Levin FIS-suurpujottelu 21.11.

1. Meta Hrovat (SLO) 2:15,10

2. Martina Dubovska (CZE) 2:15,10

3. Desiree Ajlec (SLO) 2:15,88

6. Riikka Honkanen (FIN) 2:17,02

riikka_new2016Edellinen sivu