Somicin kummiurheilija Riikka Honkasen kuulumiset

 

MAALISKUU 31.3.2017

Riikka Honkanen naisten pujottelussa SM-hopealle Sallassa

 

Alppilajien SM-kilpailut jatkuivat tänään Sallassa naisten pujottelulla. Toissa päivänä naisten suurpujottelussa toisen perättäisen mestaruuden laskenut Riikka Honkanen, 18, sijoittui pujottelun SM-kilpailussa viime vuoden tavoin hopealle. Mestaruuden voitti Nella Korpio, jolle Honkanen taipui 0,54 sekuntia.

Honkanen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailussa toisena 0,15 sekuntia Korpiosta. Toisen kierroksen väliajassa klaukkalalainen oli noussut 0,10 sekunnin erolla kärkeen, mutta loppuosuus radan jyrkältä maaliin ei enää kulkenut toivotulla tavalla.

– Ensimmäisellä kierroksella himmailin liikaa jyrkälle tultaessa. Muuten laskuni oli ihan OK. Toisen kierroksen alku meni hyvin, mutta jyrkällä tapahtui jotain. En tiedä vielä, että oikein mitä. Laskuni on katsottava videolta uudelleen. Joka tapauksessa Nella (Korpio) oli tänään parempi ja onnittelut hänelle mestaruudesta, Honkanen muistutti kilpailun jälkeen.

 

Naisten pujottelun SM, Pyhätunturi:

1. Nella Korpio Espoo Slalom 1:38,24

2. Riikka Honkanen Alpine Race Team Taabor + 0,54

3. Charlotta Saefvenberg (Ruotsi) + 0,83

Riikka Honkanen FIN, Photo: Teemu Moisio/PTB-Creative

Riikka Honkanen FIN, Photo: Teemu Moisio/PTB-Creative

 

MAALISKUU 30.3.2017

Riikka Honkanen laski naisten suurpujottelun mestariksi Pyhällä

 

Naisten alppimaajoukkueen Riikka Honkanen, 18, uusi viime vuoden naisten suurpujottelun suomenmestaruuden. Honkanen laski Pyhätunturilla käydyissä SM-kilpailuissa mestariksi 0,38 sekunnin erolla ennen Nea Luukkoa. Kilpailun kärkikolmikko oli omilla sekuntiluvuilla, sillä kolmanneksi sijoittunut Nella Korpio jäi hopeamitalista ainoastaan yhden sekunnin sadasosan. Honkasen mestaruus on hänelle aikuisten sarjoissa kaiken kaikkiaan kolmas.

Honkanen oli avauskierroksen jälkeen kilpailussa Korpion jälkeen toisena, mutta nopein aika toisella kierroksella nosti klaukkalalaisen kakkossijalta mestariksi.

– Hyvät ja virheettömät laskut molemmilla kierroksilla. Mestaruudesta olen todella tyytyväinen, sillä en pidä SM-kultaa mitenkään itsestään selvyytenä. Alkukauden hankaluuksien jälkeen kultamitali maistuu todella hyvältä. Oikealla uralla ollaan jälleen.

Honkanen kertoo, että hän lisäsi toiselle kierrokselle vauhtiaan selvästi.

– Ensimmäisen laskun otin ehkä hieman varovaisesti. Toisen kierroksen rata oli suorempi ja nopeampi, jossa pystyi päästelemään kunnolla. Ei virheitä. Ihan hyvä lasku. Mestaruuden ohella myös FIS-pisteet (12,13) lämmittivät, Honkanen muistutti.

Honkasen kausi jatkuu vielä tämän viikon torstaina ja perjantaina Sallassa, jossa torstaina kilpaillaan pujottelun SM-mitaleista ja seuraavana päivänä perjantaina pujottelun FIS-kilpailussa.

Naisten suurpujottelun SM, Pyhätunturi:

  1. Riikka Honkanen Alpine Race Team Taabor 1:57,66
  2. Nea Luukko Grankulla IFK Alpine + 0,38
  3. Nella Korpio Espoo Slalom + 0,39

 

Riikka Honkanen Somicin kummiurheilija

 
MAALISKUU 13.3.2017

Riikka Honkanen nuorten suurpujottelun MM-neloseksi Åressa

 

Suomen alppimaajoukkueen Riikka Honkanen, 18, on sijoittunut alppihiihdon nuorten MM-kilpailussa Ruotsin Åressa suurpujottelun neljännelle sijalle.
Honkanen nousi ensimmäisen kierroksen kuudennelta sijalta neljänneksi, eikä mitalikaan ollut kaukana.
Toisen kierroksen viimeisessä väliajassa Honkanen oli jo kolmantena ja MM-pronssissa kiinni, mutta Itävallan Chiara Mair oli vahvempi lopussa, pudottaen Honkasen 0,23 sekunnin erolla neljänneksi. Kilpailun voittoon laski Italian Laura Pirovano.
Laskutekniikkavaikeuksien kanssa koko kauden ajan paininut Honkanen pystyi nousemaan kauden parhaimpaansa silloin kun sitä häneltä odotettiin. Viime talven suurpujottelun MM-hopean jälkeen neljäs sija maistui vaikean alkukauden jälkeen.

– Ensimmäisen laskun kummulla jäin myöhään ja laskuni levisi osaksi siihen, mutta onneksi en menettänyt liikaa aikaa. Kauden paras kisani kuitenkin, joskaan ei mikään virheetön suoritus. Kummassakin laskuissa tapahtui virheitä. Jäin laskuissani käännöksissä myöhään, mutta selvisin niistä kuitenkin aika hyvin, että en menettänyt liikaa vauhtia.
Åren suurpujottelurinne oli auringon ja plusasteiden pehmittämä, ja se toi kilpailuun omat haasteensa.

– Rata oli aika röykkyinen ja jo minun lähtönumerolla (15) kulunut. Talven aikana tehty työ näkyi nyt täällä ja alan olla jo taas samalla rivillä muiden tyttöjen kanssa, Honkanen iloitsi.
Hienon suomalaismenestyksen täydensi lähtönumerolla 56 kilpaillut Nella Korpio, joka nousi kuluneessa rinteessä hienosti sijalle 13. Suomen kolmas edustaja Nea Luukko laski ensimmäisellä kierroksella ulos ja keskeytti.
Huomenna maanantaina MM-kilpailujen ohjelmassa on pujottelu, johon Honkanen starttaa luottavaisena.

– Hyvällä mielellä startataan. Ei sen kummempaa. Jos laskuni pysyy kasassa niin tiedän, että silloin voin myös menestyä, Honkanen totesi.

 

Nuorten alppihiihdon MM-kilpailut, Åre, Ruotsi

Naisten suurpujottelun lopputulokset:

1. Laura Pirovano (ITA) 1:58,38

2. Katharina Liensberger (AUT) + 0,13

3. Chiara Mair (AUT) + 1,15

4. Riikka Honkanen (FIN) + 1,38

13. Nella Korpio (FIN) + 2,05

Nea Luukko – keskeytti ensimmäisellä kierroksella
HELMIKUU 21.2.2017

MM-kisoista kotiutunut Honkanen keskittyy treenaamiseen ja kouluun

 

Alppihiihdon MM-kisoista Sveitsin St. Moritzista kotiutunut Riikka Honkanen, 18, keskittyy seuraavan kolmen viikon ajan harjoitteluun ja kouluun. Tahkon alppilukion oppilas selvitti uransa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa tiensä molemmissa lajeissaan pujottelussa ja suurpujottelussa toiselle kierrokselle. Suurpujottelun lopputuloksissa Honkanen oli 34:s, pujottelussa Honkanen joutui keskeyttämään, laskettuaan toisella kierroksella ulos.
Honkanen sanoo, että St. Moritzin MM-kisat olivat hieno kokemus.
– Päästä kilpailemaan samoissa kisoissa maailman parhaita vastaan on aina upea kokemus. Laskutekniikkani oli parantunut kauden aiemmista kilpailuista. Suurpujottelussa olisi ollut parempaankin tulokseen edellytykset, mutta ensimmäisellä kierroksella lähdin yhdestä kummusta vähän väärään suuntaan. Tuli yksi ylimääräinen käännös ja se verotti aikaa.
– Laskutekniikkani on kuitenkin menossa parempaan suuntaan. Mikko Heiskanen on analysoinut laskujani videoilta ja olemme sitä kautta pystyneet korjaamaan virheitä. Toki töitä on vielä jäljellä, Honkanen muistuttaa.

 

Riikka Honkanen St.Moritz
Riikka Honkaselle kauden pääkilpailut ovat edessä 12.-14. maaliskuuta Ruotsin Åressa, jossa kilpaillaan alppihiihdon nuorten MM-mitaleista. Ski Sport Finlandin hallitus on jo valinnut Honkasen valmennustoimikunnan esityksen mukaisesti MM-kilpailuihin mukaan.

 

 

Sveitsin MM-kisojen jälkeen Honkanen matkusti suoraa Tahkon alppilukioon Kuopioon. Nuorten MM-kisoihin Honkanen valmistautuu keskittymällä harjoituksiin ja koulunkäyntiin.
– Ennen nuorten MM-kisoja en kilpaile missään. Keskityn harjoittelemiseen ja koulunkäyntiin. Laskutekniikassani on vielä hiomista ajoituksen ja käännösten vaihtojen kanssa. Töitä on paljon edessä. Olen ollut koulusta aika paljon poissa, joten myös opiskelut on hoidettava ajan tasalle.
Ruotsissa Honkasella on puolustettavanaan suurpujottelun MM-hopea. Åreen Honkanen matkustaa luottavaisena.
– Olen aina pärjännyt Åressa hyvin, mutta en ole asettanut itselleni mitään tulostavoitteita. Jos onnistun hyvin niin tiedän, että silloin voin myös menestyä, Honkanen muistuttaa.

 

HELMIKUU 2017

 

Tekniikkamurheista kärsinyt Riikka Honkanen löytämässä kuntonsa

 

Suomen alppimaajoukkueen Riikka Honkanen, 18, lähtee Sveitsin St. Moritzissa 6. – 19. helmikuuta käytäviin alppihiihdon MM-kilpailuihin luottavaisena.
Alkukauden tekniikkavaikeuksien kanssa paininut suomalaisalppilupaus on tehnyt valmennuksen kanssa asian korjaamiseen eteen tehokkaasti työtä ja edistyminen on näkynyt jo harjoituksissa: tammikuun puolivälin jälkeiset harjoituslaskut ovat sujuneet jo selvästi alkukautta paremmin.
– Kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaisesti. Laskutekniikkani kanssa on ollut koko kauden ajan vaikeuksia. Ajoitukseni on pielessä, jonka takia käännän liian aikaisin portille ja asian korjaaminen on tuottanut paljonkin vaikeuksia.
– Tekniikkalajit ovat herkkiä. Kun lasket täysillä ja laskutekniikka ei ole viimeisen päälle kunnossa niin siitä seuraa herkästi ulosajo. Ja jos taas otat varman päälle niin pääset kyllä maaliin, mutta se verottaa liikaa aikaa.
Uransa ensimmäisissä aikuisten MM-kilpailuissa Honkanen osallistuu naisten suurpujotteluun ja pujotteluun. Alppihiihdon MM-kilpailut on yksi tärkeä välietappi Honkasen uralla eteenpäin.
– Olen todella iloinen siitä, että pääsen kilpailemaan aikuisten MM-tasolla maailman parhaiden alppihiihtäjien kanssa samassa rinteessä. St. Moritzin kisat ovat minulle tärkeä osa oppimisprosessia.
– Ensimmäinen tavoitteemme on rakentaa valmentajani kanssa laskutekniikkani kuntoon ja päästä sellaiseen hyvään laskurytmiin niin sitä kautta myös tuloksia voidaan talven mittaan odottaa. Kauden päätavoite on menestyä maaliskuussa juniorien MM-kilpailuissa Ruotsin Åressa. Toivotaan, että tekniikkani on siihen mennessä kunnossa. Fiilis nykykuntooni on kuitenkin jo nyt hyvä ja itseluottamukseni on nousussa, Honkanen hymyilee.
Naisten suurpujottelu St. Moritzin MM-rinteessä käydään 16. helmikuuta ja pujottelu 18. helmikuuta. Nuorten MM-kilpailujen suurpujottelu- ja pujottelukilpailut Ruotsin Åressa käydään 12.-14. maaliskuuta.

 

Riikka Honkanen FIN, Photo: Teemu Moisio/PTB-Creative

Riikka Honkanen FIN, Photo: Teemu Moisio/PTB-Creative

 

 

 

 

 

JOULU 2016:

 

Moikka Somic-väki,

 

alppihiihtokausi on saatu käyntiin ja kisat Levillä ovat takana. Nyt olen käymässä kotona, Klaukkalassa, ja muutaman päivän päästä lähden Norjaan, missä lasketaan ensimmäiset Eurooppa Cupin kisat. Aloitus on Trysilissä aivan Ruotsin rajan lähellä ja sitten Kvitfjell, joka on lähellä Lillehammeria. Molemmat ovat tuttuja paikkoja minulle.

riikka_new2016

Levin Maailman Cup oli tietysti hieno kokemus kun olin siellä ensimmäistä kertaa. Jostain syystä laskin varovaisesti ”käsijarru päällä” ja tulos oli sen mukainen, ei tullut vielä poroa kotiin tuomiseksi, mutta ehkä joskus… Kotimaassa on aina mukava olla ja päästiin kisojen jälkeen Levillä treenaamaan neljä päivää. Viime viikonloppuna laskettiin vielä FIS-kilpailut ja pujottelussa olin neljäntenä ja suurpujottelussa kuudentena, toisen pujottelukilpailun keskeytin. Harjoituksissa on lasku alkanut kulkea aivan hyvin ja nyt kisoissa tulee muutama hyvä käännös, mutta aivan kokonaista laskua en vielä ole onnistunut tekemään. Välillä tämä on pienestä kiinni, mutta kyllä se onnistuminen sieltä tulee…

Tällä viikolla ehtisin laittamaan jouluvalot pihan omenapuuhun ja saisi joulutunnelman käyntiin. Reissua ja kisoja tulee riittämään aivan jouluun saakka, ja siellä ei oikein pysty rauhoittumaan, joten nautitaan näistä päivistä kotona.

Valkoista joulua odotellessa…

Riikka

 

 

SYKSY 2016:
riikka12

 

Terve kaikille!

 

Kesä on kääntynyt syksyksi ja tulevan talven alppilajeihin valmistautuminen on juuri nyt kuumimmillaan.
Maajoukkuealppinisti Riikka Honkasen
valmistautuminen tulevaan alppihiihtokauteen aikataulussa

Nuorten suurpujottelussa viime talvena Venäjän Sotsista MM-hopeaa saavuttaneen Riikka Honkasen peruskuntoharjoittelukausi on sujunut suunnitelmien mukaisesti.
Nurmijärveläistä alppihiihtoseuraa Alpine Race Team Taaboria edustava Honkanen, 18, on päässyt muiden alppimaajoukkuelaskijoiden mukana jo suksienkin päälle. Nuori alppilupaus on ehtinyt leireillä jo kolme eri kertaa Sveitsin Alpeilla Saas-Feen jäätiköllä, joten valmistuminen tulevan talven arvokilpailuihin on sujunut suunnitellusti.
Honkanen pääsi treenaamaan kevään ja koko kesän peruskuntokauden terveenä ilman loukkaantumisia.
– Fysiikkani on kehittynyt testitulosten valossa paljon. Voimaa ja kestävyyttä on tullut selkeästi lisää. Fysiikan osalta olen ottanut kokonaisvaltaisesti askelia eteenpäin. Alkavalla kaudella Honkanen kilpailee edelleen Atomic-suksimerkillä ja hänen päätään suojaa viime kaudesta poiketen Poc -kypärä ja -lasit.
– Kokeilin kahdella ensimmäisellä lumileirillä Atomicin uusia suksimalleja, jotka osoittautuivat minulle liian jäykiksi. Päädyin kokeilemaan viime kaudella käyttämääni jäykkyyttä ja laskuni ovat sen jälkeen sujuneet hyvin. Hieman löysemmät sukset näyttävät sopivan paremmin tekniikkaani.
– Myös viime kauden laskuja vaivannut kypäräongelma on poistunut Pocin varusteiden myötä. Varusteeni ovat nyt päästä varpaisiin kunnossa, Honkanen hymyilee.
Honkanen matkustaa muun maajoukkueen mukana lähiaikoina neljännen kerran Sveitsiin ja jälleen Saas-Feehen. Kauden aloituskilpailua ei ole vielä päätetty. Se tapahtuu joko Itävallan Söldenin maailmancup-suurpujottelussa tai Levin maailmancup-pujottelussa Kittilässä.
Hän muistuttaa, että ennen kauden alkua lajiharjoittelua tarvitaan vielä paljon lisää.
– Pari ensimmäistä leiriä laskeminen oli vaikeata, mutta nyt vauhtini on kasvanut ja laskut ovat tuntuneet hyviltä. Tulevalla kaudella tähtään tasapuolisesti pujotteluun ja suurpujotteluun, joten vauhtilajit saavat vielä odottaa. Toki leireillä olen laskenut myös super-suurpujottelua treenimielessä.
Kauden alkuun on aikaa reilut kuukauden päivät. Ihan vielä Honkanen ei ole valmis pujottamaan starttinumeroliiviä päälleen

 

– Edessä on vielä kaksi lumileiriä ennen lokakuun lopun Söldenin MC-viikonloppua. Treenata pitää vielä ja paljon. Ei ole vielä sellaista rutiinia ja kisavarmuutta, jota menestymiseen tarvitaan. Teemme kauden avauskilpailusta päätöksen viimeisen lumileirimme jälkeen, Honkanen toteaa.
Honkasen kauden päätavoite on menestyä ensi talvena 6.-14. maaliskuuta Ruotsin Åressa järjestettävissä alppihiihdon nuorten MM-osakilpailuissa. Myös naisten maailmancup ja Euroopan cup-osakilpailuista haetaan tulosta ja paikkaa toiselta kierrokselta.
– Nuorten MM-kilpailut ovat päätähtäimessä, mutta toki Euroopan ja maailmancup-kisoissa menestyminen on myös tärkeätä. Kauden aikana tarkoitus on nousta FIS-rankingissa siten, että pystyisin pudottamaan lähtönumeroitani naisten kisoissa kilpailukykyiselle tasolle.

– Tavoitteita riittää ja uskon, että myös menestysmahdollisuuksia on, kunhan vain saan kaiken osumaan kohdalleen, Honkanen summaa.

 

KESÄ 2016:

Moi ja hyvää lomajaksoa kaikille!

Riikka Honkanen

Omalta osaltani lomat on pidetty. Vapaa-aika tuli tarpeeseen ja sitä oli ihan riittävästi. Nyt on taas virtaa valmistautua kohti tulevaa kautta ja kesän ensimmäistä lumileiriä, joka pidetään jo heinäkuun puolivälin jälkeen Sveitsin Saas Fee´ssä.
Myös punttisali on tullut jälleen tutuksi. Treenaamme fysiikkavalmentajani johdolla ja ohjeilla lisävoimaa ja kestävyyttä. Viime kaudella minulla ei ollut yhtä selvää heikkoa kohtaa, ja nyt parannamme vain jokaiselta osa-alueelta kaikkea mahdollista. Se on selvää, että voimaa ja kestävyyttä ei alppihiihtäjällä ole koskaan liiaksi.
Voimaa toki on helppo hankkia, mutta sitä ei tässä lajissa saa kasvattaa nopeuden kustannuksella.
Siksi myös intervalliharjoitukset ovat osa kauteen valmistautumista. Juoksen muun muassa Klaukkalassa kotirinnettäni ylös ja alas. Hikeä valutetaan tällä hetkellä runsaasti ja toivotaan että kaikki tehty työ ulosmitataan talven tulevissa koitoksissa menestyksenä.
Ensi kauden ohjelmaani ei ole vielä lyöty lukkoon. Kierrän varmasti FIS- ja Eurooppa Cup-osakilpailuja ja lasken varmasti myös joissain maailmancup-osakilpailuissa. Tässä vaiheessa uraa pitää pystyä nousemaan FIS-rankingissa, jotta saat tärkeisiin kilpailuihin mahdollisimman hyvän starttipaikan.
Palataan ensimmäisen lumileirin jälkeen uudelleen asiaan.
Terveisin RiikkaEdellinen sivu