Somicin kummiurheilijalle SM-kultaa

riikka_yllas_2016[1]

Suurpujottelija Honkanen päätti kautensa suomenmestaruuteen

 

Nuorten suurpujottelun MM-hopeamitalisti Riikka Honkanen, 17, päätti kautensa Ylläksellä uransa ensimmäiseen naisten suurpujottelun Suomen mestaruuteen. Honkanen kirkasti viime vuoden SM-pronssin kultamitaliin 0,67 sekunnin erolla ennen Roosa Hirvosta.

 

Ylläksellä käydystä naisten suurpujottelun SM-kilpailusta muodostui kahden kauppa. Honkanen johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen vaikka hän oli ensimmäisessä väliajassa vasta kuudenneksi nopein. Toisella kierroksella ainoastaan Hirvonen pysyi Honkasen vauhdissa, sillä kolmanneksi sijoittunut Saana Ahonen jäi kärjestä jo yli kaksi sekuntia.

 

– Mestaruus tuntuu pitkän kauden jälkeen hyvältä. Takana 46 kisalaskua, joten olo on väsynyt, mutta onnellinen. Rinne oli tänään hyvässä kunnossa. Kuten viikko sitten Rukalla, en vain saanut itsestäni kaikkea irti. Kroppa on sen verran väsynyt, mutta mestaruus maistuu kyllä, Honkanen totesi kilpailun jälkeen.

 

Suurpujottelija Honkanen laski Ylläksen rinteessä molemmat kierrokset ilman suurempia virheitä. Ainoastaan toisen kierroksen puolivälissä Honkasen rohkea ajolinja kummulle oli kostautua.

 

– Tulin kummulle liian kovaa ja olin lentää radalta ulos. Sain korjattua virheeni ja pääsin melko nopeasti ajolinjalle takaisin. Mitään muuta tänään ei päässyt tapahtumaan.

 

Suomen alppilupausten joukkoon kuuluva Honkanen nousi kauden aikana naisten suurpujottelun maailmanlistalla 192 sijaa, sijalta 271 sijalle 79 ja naisten pujottelussa 190 sijaa, sijalta 345 sijalle 155. Honkanen sanoo, että kärkeen on yhä matkaa, mutta suunta on oikea.

 

– Korkeampi ranking tuo ensi kaudelle parempia lähtönumeroita. Levätään, käydään koulu tältä keväältä loppuun ja yritetään tulevalla kaudella taas parantaa, sillä kärkeen on yhä matkaa, Honkanen muistutti.

 

 

Tuloksia; naisten suurpujottelun SM, Ylläs:
1. Riikka Honkanen Alpine Race Team Taabor 1:54,55
2. Roosa Hirvonen Kuopio Ski Club + 0,67
3. Saana Ahonen Santa Claus Ski Team + 2,09
4. Nina Halme Kouvolan Hiihtoseura + 2,14
5. Ami Teppo Santa Claus Ski TEdellinen sivu